Manipülasyon Teknikleri ile Zihin Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Manipülasyon ile nasıl zihin yönlendirilir ve bundan korunma yolları nelerdir ?



Platform: Udemy
Status: Available
Duration: 1.5 Hours

Price: $19.99 $0.00


Note: Udemy FREE coupon codes are valid for maximum 3 days only. Look for "Get Coupon" orange button at the end of Description. This post may have affiliate link & we may get small commission if you make a purchase.

Notice for Our Visitors in INDIA:
If Udemy Coupon is 100% OFF but it is not FREE when you go to Udemy Website, please follow the below instructions to make it work. This is mainly affecting visitors that has INDIA as a Country of Residence in their profile in Udemy.

Steps:
1. Use VPN (Virtual Private Network) & Select Another Country like USA.
2. Clear udemy.com website cookies from your browser or You can also use incognito mode or different browser like Opera which has inbuilt VPN.
3. After making a VPN Connection, Create a new Udemy Account.
4. Then go to your desired Course Page & Apply Coupon.
5. If the Coupon is successfully applied, then Continue the process & Enter the VPN Country.
6. Enjoy your Free Course!

What you'll learn

  • İnsanlarının zihniniziyönlendirirken nasıl yollar izlediklerini öğrenmenizi sağlayacak.
  • Bilerek ya da bilmeden başkalarının fikirlerini hangi yollarla etkilediğinizi hangi teknikleri kullandığınızın farkına varacaksınız.
  • Zihin yönlendirme de kullanılan tekniklerin neler olduğunu ve bunlara karşı nasıl korunmanız gerektiğini öğreneceksiniz.
  • İkili ilişkilerinizde ,ailenizin ,sevgilinizin ,eşinizin size uygulayabilecekleri manipülasyon tekniklerinin neler olduğunu öğreneceksiniz.
Requirements
  • Katılım için tek şart insan doğasını merak etmek.
Description
Kararlarımızın çoğunu kendimiz verdiğimizi düşünürüz ve verdiğimiz kararlarda zihnimiz ne kadar yönlendirildiğinin farkında olmayız. Aile yaşantımız da arkadaş ortamımızda veya ikili ilişkilerimizde aktif olarak sürekli manipülasyona maruz kalarak zihinlerimiz yönlendiriliyor. Kendimiz kararlar verdiğimiz düşünürken bizi yönlendiren insanın kararlarını uygulayıp onun hayatını yaşıyoruz.

Manipülasyon teknikleri bir insanın düşüncesini etkilemek için kullanabileceğiniz psikolojik yöntemlerdir. Manipülasyon teknikleri psikolojide derin bir şekilde işlenen bir konudur. İnsanlar yer yüzünde var olduğundan beri birbirlerini manipüle etmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Çünkü hayat ikna üzerine kurulmuştur ve birilerini ne kadar ikna edebilirseniz o kadar etkili bir insansınızdır. Manipülasyon tekniklerini çağlar boyunca insanlar kullanmıştır. Manipülasyon teknikleri günümüzde siyasette reklam sektöründe bir şeyleri insanlara inandırmak ve düşünceleri yönlendirmek için fazlasıyla kullanılmaktadır. Tarihte Kennedy ,obama ve birçok devlet başkanı insanları yönlendirmek için manipülasyona başvur ve başarılıda olmuştur. Bir şeyleri gerçekleştirmek için karşı tarafa düşüncelerinizi aktarmak ve manipüle etmek en temel en gerekli yöntemdir.

Bu kursta manipülasyonun ne olduğunu manipülasyon süreçlerinin nasıl ilerlediği, manipülatörlerin karakterlerini ve günlük hayatta karşılaştığımız manipülasyon tekniklerinin neler olduğunu öğrenip manipülasyondan nasıl korunacağımızı öğreneceğiz. Kursta öğreneceğimiz manipülasyon teknikleri

Tehdit tekniğini ,bir gerçek bir yalan tekniği ,duygusal santaj tekniği ,otorite tekniği ,iltifat tekniği ,mağduru oynama tekniği ,tekrar eden cümleler tekniği ,sokratın sırrı tekniği ,önce büyük sonra küçük tekniği ,imge ve simgeler tekniği ,saptırma tekniği ,seçenek sunma tekniği , özgüven yoksunluğu yaratma tekniği ,mahrum bırakma tekniği ,abartılı hayal kırıklıkları tekniği ,cımbızlama tekniği ,sorun yarat ve çöz tekniği ,planlı yönlendirme tekniği ve yanlış ayartma tekniklerini öğreneceğiz.

Who this course is for:

  • Psikoloji ,insan psikolojisi ,manipülasyon ve fikir yönlendirme meraklılarına