Kaynak Mühendisliği için Gerekli Olan Temel Bilgileri Öğrenin! | Kaynak Kitabı | TIG-MIG-MAG | WPS-PQR-WPAR
Platform: Udemy
Status: Available
Duration: 9 Hours
Price: $69.99 $0.00
Note: Udemy FREE coupon codes are valid for maximum 3 days only. Look for "Get Coupon" orange button at the end of Description. This post may have affiliate link & we may get small commission if you make a purchase.
What you'll learn
- Kaynak mühendisliği ile ilgili temel bilgileri öğreneceksiniz.
- Kaynaklı imalat yöntemlerini öğreneceksiniz.
- MIG/MAG kaynak yöntemini öğreneceksiniz.
- TIG kaynak yöntemini öğreneceksiniz.
- Elektrik ark kaynağı ve diğer tüm kaynak yöntemlerini öğreneceksiniz.
- Kaynak tekniği ve çeşitlerini öğreneceksiniz.
- Kaynak sembollerini öğreneceksiniz.
- Kaynak tabloları oluşturmayı öğreneceksiniz.
- Kaynak tasarımları yapmayı öğreneceksiniz.
- Kaynak dikişi türlerini öğreneceksiniz.
- WPS-PQR kaynak kalite standartlarını öğreneceksiniz.
- Herhangi bir ön gereksinim yoktur, herkes bu eğitime katılabilir.
Kaynak, malzemeleri birbiri ile birleştirmek için kullanılan bir imalat yöntemidir. Genellikle metal veya termoplastik malzemeler üzerinde kullanılır. Bu yöntemde genellikle çalışma parçalarının kaynak yapılacak kısmı eritilir ve bu kısma dolgu malzemesi eklenir, daha sonra ek yeri soğutularak sertleşmesi sağlanır. Bazı hâllerde ısı ile birleştirme işlemi basınç altında yapılır. Bu yöntem lehim ve sert lehim ile fark gösterir, lehim ve sert lehim yöntemlerinde birleştirme düşük erime noktalarında ve çalışma parçaları erimeden oluşur. Kaynak için gaz alevi, elektrik arkı, lazer, elektron ışını, sürtme, ultrases dalgaları gibi birçok farklı enerji kaynakları kullanılabilir. Endüstriyel işlemlerde, kaynak açık hava, su altı, uzay gibi birçok farklı ortamda gerçekleştirilebilir.
Kaynak mühendisi; çeşitli endüstri ve inşaatlarda, kaynak adı verilen metal birleştirme projelerini planlar, hazırlar ve uygular. Mevcut kaynak proje ve süreçlerinin denetimini yapar. Türbin, gemi, otomobil, imalat makineleri, santrifüjlü kompresör gibi farklı tipteki makinelerin kaynak yapım süreçlerinde ve inşaat projelerinde rol alır. Üretimde kalite şartlarının sağlanması ve artırılması için çalışır.
İmalat mühendisi, firmanın üretim hatlarındaki kalite kontrol süreçlerini takip etme, iş akış optimizasyonunu sağlama ve üretimde verimliliği artırma çalışmalarında bulunur. Çeşitli araştırma çalışmaları ve analizler yürüterek uygulanabilecek iyileştirmeler veya alınabilecek aksiyonlar hakkında ilgili yöneticileri bilgilendirir.
Üretim mühendisi; imalat sektöründe çalışan firmalarda önemli role sahip olan, bilgisayar destekli tasarım ve imalat makinelerine hakim, bilgisayar kontrollü tezgahlar hakkında bilgi sahibi olan ve üretim sürecinde teknolojik ürünlerin kullanımını takip eden kişilerdir.
Who this course is for:
- Kaynak mühendisliğine ilgi duyanlar
- Kaynaklı imalat alanında çalışmak isteyenler
- Kaynak mühendisi olmak isteyenler